Workshops

Filmen en vloggen met je eigen smartphone!

Filmen en vloggen met je smartphone, hoe doe je dat? In één dag tijd laat mediaprofessional Mirre Oost je zien hoe je dat doet en ga je onder begeleiding aan de slag om een video te filmen en te monteren met je eigen smartphone. Je leert alle kneepjes van het vak en daarna kun je zelf direct aan de slag om mooie video’s te maken voor jouw bedrijf!

De volgende workshops zijn gepland op:
– vrijdag 8 maart: PRO workshop
– vrijdag 22 maart: Basis workshop, speciaal voor reisadviseurs
– vrijdag 5 april: PRO workshop, speciaal voor reisadviseurs
– vrijdag 19 april: Basis workshop

Wat je leert tijdens de Basis workshop

De basis workshop is een introductie tot filmen met je smartphone. Na een korte uitleg met voorbeeldvideo’s en inhoudelijke tips ga je zelf aan de slag met je eigen video. Je houdt rekening met licht en geluid en je komt terug met stabiele beelden. Die monteer je vervolgens zelf op je smartphone. 

Inhoud van de workshop:
– Handige tips voor het gebruik van de camera op je telefoon
– Een verhaal vertellen in beeld
– De kijkers op een leuke manier aanspreken
– Tips voor het kiezen van locaties en shots
– De basis van achtergrondgeluid, voice over en muziek
– Bewerken van video op de smartphone

Wat je leert tijdens de PRO workshop

Na een introductie met voorbeeldvideo’s en inhoudelijke tips ga je zelf aan de slag. Je maakt een script en gaat aan de hand daarvan met je smartphone filmen. Je houdt rekening met essentiële dingen zoals licht en geluid en je komt terug met beelden waar je wat aan hebt. Die monteer je vervolgens zelf op je smartphone. We bekijken het resultaat op groot scherm en je krijgt nog een paar handige tips mee naar huis om je video’s vervolgens nóg beter en aansprekender te maken.

Inhoud van de workshop:
– Handige tips voor het gebruik van de camera op je telefoon
– Een verhaal vertellen in beeld
– De kijkers op een leuke manier aanspreken
– Interviewtechnieken
– Tips voor het kiezen van locaties en shots
– Belichting
– Achtergrondgeluid, voice over en muziek
– Bewerken van video op de smartphone
– Het publiceren van jouw eigen video op social media

Naderhand krijg je toegang tot onze online cursusmaterialen en wij bieden 6 maanden lang support.

Presentaties voor bedrijven

Wij geven ook interactieve presentaties op maat voor organisaties en bedrijven. Deze presentaties duren tussen de 1 en 3 uur en worden op locatie gegeven. Neem bij interesse contact met ons op voor een offerte op maat. 

Over de spreker

Een smartphone heb je altijd op zak en daarmee is iedereen in staat om video’s te maken. Workshopleider Mirre Oost heeft al vele presentaties en workshops gegeven voor groepen van 10 tot 100 personen om uit te leggen hoe je dit zelf kan doen.

Mirre is cameravrouw voor tv-programma’s zoals Koffietijd en First Dates en ze maakt videoproducties voor organisaties zoals NatuurmonumentenNeckermann en Selectcamp. Op haar websites deNederlandseToerist.nl en MirreOpReis.nl vertelt ze over al haar avonturen in binnen- en buitenland.

 

Onze klanten

Referenties

Helemaal tevreden

★★★★★
5 5 1
Wij van Face2Face Travel zijn helemaal blij met de duidelijke, leuke en spontane uitleg! Thanks

Erg inspirerend

★★★★★
5 5 1
Was een super leuke workshop Mirre en Jitske! Jullie hebben me echt geïnspireerd. Dank voor de leuke en leerzame middag!!

Nuttige workshop

★★★★★
5 5 1
Ik heb Mirre ingehuurd voor het geven van een video-workshop “filmen met je smartphone” aan mijn team. Ons doel was om in een middag te leren hoe je korte video’s kunt maken voor social media met behulp van apparatuur die je al hebt. Niet alleen filmtechnieken maar ook het editen kwam aan bod. Mirre is in staat om op een hele prettige en laagdrempelige manier uitleg te geven, waarbij ze zich aanpast aan het kennis niveau van de ontvanger. Ze hield duidelijk rekening met het doel dat ik voor ogen had. Door haar enthousiasme ging mijn team graag zelf aan de slag en kregen ze zelfvertrouwen om hier ook na de workshop mee verder te gaan.

Datum & Plaats

De volgende workshops zijn gepland op:
– vrijdag 8 februari: PRO workshop (VOL!)
– vrijdag 22 februari: Basis workshop
 (VOL!)
– vrijdag 8 maart 2019: PRO workshop
– vrijdag 22 maart 2019: Basis workshop, speciaal voor reisadviseurs. 

– vrijdag 5 april 2019: PRO workshop
, speciaal voor reisadviseurs. 
– vrijdag 19 april 2019: Basis workshop

Je kunt je hier individueel op inschrijven. Kosten zijn 79 euro voor de basis workshop en 295 euro voor de PRO workshop, beide exclusief btw. Na aanmelding ontvang je van ons de factuur en na de betaling is jouw aanmelding meteen definitief.

Ben je met een groep van minimaal 12 personen? We geven ook workshops op locatie. Neem contact met ons op via workshop@sunshinefilms.nl om de mogelijkheden te bespreken.