MirreOpReis is het avontuurlijke reisblog van filmmaker Mirre Oost. Op dit reisblog verzamelt zij al haar verhalen en reisblogs over activiteiten in Nederland, vakanties in Europa en (backpack-)reizen naar de verste uithoeken van de wereld op haar blog www.mirreopreis.nl.

Het reisvirus

Toen ik voor het eerst op reis ging, was ik twee jaar oud en we vlogen naar Portugal. In de jaren daarna bezochten we Spanje, de Griekse eilanden en later ook Egypte, Tanzania en de Verenigde Staten. Ik had het reisvirus flink te pakken en toen ik klaar was met de middelbare school wilde ik het liefst datgene doen dat mijn moeder op haar 18e ook had gedaan: Een jaartje High School in Amerika.

Daarvoor moest natuurlijk eerst gespaard worden en met een minimumloon van €3,20 per uur bij Blokker ging dat niet zo snel. Pas een jaar later had ik genoeg geld bij elkaar gespaard om op reis te kunnen. Inmiddels was ik 18 jaar en dat betekende dat ik ook zou mogen werken in het buitenland. Daarmee ging een wereld voor mij open. Misschien ging ik wel naar Australië om daar een jaartje te gaan werken en reizen. Of toch naar Zuid Amerika? Of naar Azië?

Midden Amerika

Nadat ik de mogelijkheden onderzocht had, bleef mijn interesse steken op Costa Rica. Dit land in Midden-Amerika is net zo groot als Nederland en helemaal bedekt met tropisch regenwoud. Bovendien is het een redelijk veilig land en daarom had ik mijn ouders al snel overtuigd dat dit de allerbeste keuze was. Ik zou een paar maanden een talancursus gaan doen, een paar maanden vrijwilligerswerk doen met reuzenschildpadden en een maandje backpacken.

Dat pakte heel anders uit! Na twee weken talencursus had ik het eigenlijk wel gezien in de Orosí vallei en wilde ik meer van het land gaan ontdekken. Ik pakte mijn rugzak en ging eropuit. In de hostels leerde ik van andere reizigers al snel de leuke plekjes kennen waar ik naartoe moest en ik reisde naar alle hoeken van het land, beklom vulkanen, ging er ziplinen, relaxte op het strand en vierde er kerst en oud en nieuw op z’n CostaRicaans.

In Costa Rica hoorde ik ook verhalen over Panama en over Nicaragua, de buurlanden van Costa Rica. Ik maakte jungle-trekkings, ging naar prachtige eilanden en paardrijden in de bergen. Hoe kan iemand hier ooit genoeg van krijgen? Ik reisde door naar het eiland Utila in Honduras, bezocht de Maya-tempels in Copán en Tikal in Guatemala, bezocht lokale dorpen in de Guatemalteecse bergen, zwom in watervallen, reisde door zuid-Mexico, vierde de paasweek in Guatemala… En toen was mijn tijd op. Ik zat huilend in het vliegtuig naar huis. Wat zou ik dit gaan missen!

Stage in Suriname

Iets meer dan twee jaar later liep ik stage in Suriname. Doordeweeks werkte ik bij T.V. en leerde ik salsadansen. In de weekenden gingen we naar het binnenland van Suriname. Per bus, vliegtuig en korjaal (lange houten boot).

Een jaar later liep ik stage in Tanzania, bij een organisatie die hiv/aids bestrijdt. We deden er drie weken onderzoek en daarna hadden we drie weken om het land te verkennen: De Kilimanjaro, de nationale parken en het bounty-eiland Zanzibar.

Na mijn studie ging ik met een maximale studielening (yep, toen kon dat nog..) drie maanden lang backpacken in Azië. Toen ik terugkwam startte ik een eigen bedrijf in online marketing en spaarde ik al mijn geld op voor opnieuw een backpackreis naar Zuid Amerika, een vakantie in Australië en een backpackreis door Indonesië.

Je raadt het al: Deze passie gaat nooit meer over. Mijn reisverhalen verzamel ik op mirreopreis.nl.

Handige websites over reizen

VakantieInNederland.jouwpagina.nl
Nederland.startpagina.nl
fietsroutes.startpagina.nl
fietsvakantie.startpagina.nl

.