Facebook, Instagram, Twitter. Ze maken er allemaal gebruik van: Algoritmes. Dit is waarom je je video het beste rechtstreeks kunt uploaden naar je eigen social media kanaal:

Belangrijke content eerst

Het computerprogramma achter social media heeft een algoritme, dat bepaalt hoe jouw tijdlijn op social media eruit komt te zien. Het programma analyseert eerst wat jij doet: Op welke berichten reageer je? Wie geef je een like?

Zo bepaalt het programma wat jij het meest interessant vindt. Vervolgens worden soortgelijke berichten van mensen die jij het meest hebt ‘geliked’, voortaan als eerste weergegeven.

Jouw eigen content

Hetzelfde geldt ongeveer voor het delen van content. Het algoritme ziet de lengte en de inhoud van de tekst, maar ook de foto’s en de video’s en stelt dit weer af op de interesses van jouw vrienden of volgers.

Een zelfgeschreven tekst, een foto met tekst of een video ‘scoren’ daarbij het hoogst: Hiermee heb je de grootste kans om hoger om hoog op iemand anders zijn/haar tijdlijn te komen.

Links naar je website plaatsen

Links scoren minder goed, want de makers van de social media kanalen willen graag dat je zo lang mogelijk gebruik blijft maken van het platform en niet doorklikt naar andere websites.

Content van anderen delen

Soms zie je een interessant bericht van een andere persoon of pagina, die je graag wilt delen. Omdat het algoritme ziet dat dit niet jouw eigen bericht is, zal het minder goed scoren.

Video’s delen

Facebook, Instagram en Twitter geven overduidelijk de voorkeur aan video en deze worden omhoog ‘gepusht’ op de tijdlijn van jouw vrienden / volgers. Vergeleken bij ‘normale’ berichten, kun je op deze manier makkelijk 10x zoveel mensen bereiken.

Het internet heeft dus een enorme behoefte aan video’s en de vraag hiernaar zal alleen maar groter worden. Het aanbod van goed gemaakte video’s is echter nog niet zo groot en daarom is het slim om hierop in te spelen.

Upload de video natuurlijk wel rechtstreeks naar je eigen kanaal, dan heb je de meeste kans op succes.

Meer weten?

Lees verder op het blog of neem contact met ons op.