Tegenwoordig wordt er meer naar video’s gekeken dan naar televisie. Met name Facebook, Google en YouTube zijn heel populair en er worden dan ook ontzettend veel video’s bekeken.

Bewegende beelden spreken tot de verbeelding en veel internetgebruikers kijken en zoeken naar vakanties, accommodaties en trips door middel van video’s. Ze willen graag geïnspireerd worden en beelden zeggen nou eenmaal meer dan 1000 woorden.

Videomarketing voor bedrijven

Steeds meer bedrijven gaan zelf video-content produceren om op deze manier bijvoorbeeld hun bezoekers op de website met een andere vorm van content te voorzien. Ook zien wij steeds vaker vlogs terugkomen in de nieuwsbrieven.

Het lijkt er dan ook op dat ook de vrijetijdssector er klaar voor is, om video-marketing breed in te gaan zetten in haar eigen marketing-funnel; Studiereizen worden benut om eigen video-content te gaan produceren en vervolgens de bestemming te gaan delen met de achterban.

Zelf vlogs maken

Ook de consument gaat zelf meer met de smartphone aan de slag en gaat eigen vlogs maken. Recent verzorgden wij diverse workshops vloggen, voor zowel de consument bij het Riksja Travel Reisevent, als ook aan de reisadviseurs van TUI en de franchisers van Go-Kids.

Videomarketing is steeds meer in opkomst. Maar waarom eigenlijk en wat kun jij ermee?

Het enthousiasme om zelf met de smartphone aan de slag te gaan is een duidelijke trend, zowel bij reisorganisaties, campings, vakantieparken, maar ook de Zelfstandige ReisAdviseurs. De vakantie niet meer alleen in de vorm van foto’s te willen delen, maar juist ook vanuit een dynamische productie met je achterban te willen delen; is helemaal hot. Facebook houdt van dynamische content en geeft voorrang aan het tonen van video-content op haar platform. Het is dus ook goed om hierop in te spelen en zelf content te gaan maken, of te laten maken.

Workshop: Filmen met je smartphone

In onze workshops leer jij meer over het gebruik van filmen met jouw smartphone. Krijg je film- en interviewtips, leer je meer over muziekgebruik en de voice over. Wij geven tips over de montagesoftware en uiteraard krijg je tips voor een vlotte montage.

Tijdens onze workshops maak je je eigen video, zodat je vol nieuwe ervaringen naar huis gaat en zelf aan de slag gaat.

Wacht niet langer en geef je op!